Vyhoďte zničené stěrače po zimě a pořiďte nové se slevou 20 % a s výměnou zdarma!

Vyhoďte zničené stěrače po zimě a pořiďte nové se slevou 20 % a s výměnou zdarma!

Akce skončila

Zimní počasí zanechalo své stopy na vašich stěračích?

Pozdravte jaro s jasným výhledem! Staré stěrače vyhoďte a využijte naší exkluzivní nabídky - sleva 20 % na nové stěrače a navíc zdarma výměna u nás v servisu! Jedině originální stěrače zaručí kvalitní setření, dlouhá životnost.

Využijte akční nabídky a pořiďte si nyní originální stěrače v Autocentru BARTH a.s. Nabídka platí od 27. 2. do 31. 3. 2024 na všech našich pobočkách v Pardubicích a Hradci Králové.

 Zavolejte nám >  

Jak správně zkontrolovat stěrače?

Pojďme si připomenout, na co je potřeba si dát pozor při kontrole správného fungování stěračů. Hlavním úkolem stěračů je udržet čelní sklo suché a čisté, aby řidiče nic při výhledu neomezovalo. K tomu slouží gumičky, které přiléhají na čelní sklo a odvádí od něj vodu nebo nečistoty. Jednoduché, že?

Aby stěrače svoji funkci plnily dobře, je ale potřeba dávat pozor na několik věcí:
1. Gumičky musí pevně přiléhat ke sklu po celé jeho délce
U nových stěračů to problém nebývá, gumičky bývají měkké a pružné. Vlivem povětrnostních podmínek a postupné únavy materiálu ale tvrdnou a praskají. Takové stěrače pak nesetřou celé zorné pole a na skle zůstávají šmouhy.

2. Vyhněte se tzv. univerzálním stěračům
Pokud můžete, vždycky sáhněte raději po těch, které jsou určené přímo pro váš typ auta. Ty univerzální totiž nikdy nesedí tak přesně a může se stát, že ani jako nové nebudou na sklo pevně doléhat a stírat beze zbytku celou jeho plochu.

3. Nikdy nestírejte sklo „nasucho“
Pro odstranění nečistot vždycky používejte ostřikovače – když se pod gumičky stěračů dostanou kamínky, prach nebo listí, můžete si stíráním bez vody poškrábat nejen gumičky, ale i samotné čelní sklo.

4. Nezapínejte stěrače před důkladným odmrazením
Led a námraza stěračům také zrovna nesvědčí. Parkujete v zimě venku? Tak pozor, abyste si předčasným zapnutím ještě přimrzlých stěračů nepotrhali gumičky.

5. Ze stejného důvodu stěrače nikdy nepoužíváme k odstraňování ledu z čelního skla. K tomu slouží škrabka.

Kontakty na naše pobočky >