Asistenční systémy

Asistenční systémy

Tiguan Allspace je vybaven inteligentními technologiemi a volitelnými asistenčními systémy, které mohou zabránit nehodě a pomáhá Vám tak v kritických jízdních situacích. Vy díky tomu máte při jízdě uklidňující a suverénní pocit.

Dálková světla, která neoslňují.

Dynamic Light Assist 
Díky volitelné dynamické regulaci dálkových světel "Dynamic Light Assist" můžete jet s trvale zapnutými dálkovými světly. Systém se aktivuje automaticky při úplné tmě a při rychlosti nad 60 km/h. Prostřednictvím kamery jsou rozpoznávána světla protijedoucích i vpředu jedoucích automobilů a dálková světla jsou pomocí maskovací funkce částečně cloněna. Při regulaci dálkových světel je zohledňován také vliv pouličního osvětlení. Vozovka před automobilem je tak při různých situacích v dopravě vždy velmi dobře osvětlena. 
 

Čtyři kamery Vám umožňují získat přehled o tom, co se kolem Vás děje.

Area View
Díky volitelnému prostorovému kamerovému systému "Area View" získáte v rámci prostoru snímaného objektivy kamer přehled o situaci kolem Vašeho vozu. Obrazy ze čtyř kamer jsou přenášeny na displej Vašeho systému infotainment. Můžete tak vidět i do míst, která jsou z místa řidiče špatně viditelná. Lze tak například zcela přesně zajet k oji přívěsu nebo při couvání objet případné překážky. Při manévrování v těsných místech Vám pak systém "Area View" zajišťuje přehled okolo celého vozu, což je mimořádně komfortní.
Spojením obrazu ze všech čtyř kamer systém vypočítá pohled z ptačí perspektivy. Ten Vám v rámci prostoru snímaném objektivy jednotlivých kamer ukazuje, co se děje okolo celého automobilu. To je velký přínos pro orientaci zejména v náročném terénu.
 

Držte se ve svém jízdním pruhu a udržujte si přehled.

Lane Assist
Asistent pro udržování vozu v jízdním pruhu "Lane Assist" omezuje v rámci možností daných systémem riziko nehody vyvolané ztrátou koncentrace. Prostřednictvím kamerového modulu v uchycení vnitřního zpětného zrcátka je snímáno vodorovné dopravní značení jízdního pruhu a současně je vyhodnocována pozice automobilu. Jestliže Váš Volkswagen vyjede z vyznačeného jízdního pruhu, "Lane Assist" Vás varuje lehkým protipohybem volantu. V případě, že je systém aktivovaný, automaticky reaguje od rychlosti 65 km/h. Naopak nereaguje při rychlosti jízdy pod 60 km/h nebo při zapnutém blinkru.
 

Jednoduchým způsobem do cíle. A platí to i při couvání s přívěsem.

Trailer Assist
Pro všechny, kteří někdy chtějí pustit volant: Volitelný asistent pro couvání s přívěsem "Trailer Assist" značně usnadňuje v rámci možností daných systémem manévrování s přívěsem, které může být např. v úzkém koridoru ještě těžší. "Trailer Assist" Vám však pomůže i v obtížných situacích. Vy musíte pouze zařadit zpátečku, stisknout parkovací tlačítko a pomocí ovladačů vnějších zpětných zrcátek nastavit požadovaný směr jízdy přívěsu. Nyní už pouze pohodlně sledujete, jak "Trailer Assist" zajíždí s přívěsem do Vámi zadaného místa. Systém za Vás automaticky přebírá řízení. Na Vás zbývá pouze ovládání pedálů plynu a brzdy - a sledování průběhu celého procesu. Pomocí opakovaného stisku parkovacího tlačítka nebo převzetí ovládání volantu můžete do procesu zasáhnout.