Nová ŠKODA Octavia RS naplno rozvíří prach na silnici i vaše smysly

Dokonalé spojení sportovního charakteru, prostoru a funkčnosti? Přijíždí nejrychlější Octavia všech dob.

Rozezvučte nespoutanou sílu. 

  • Nejrychlejší Octavia všech dob
  • Motory 2.0 TSI/162 kW a 2.0 TDI CR DPF/135 kW 
  • Elektronická uzávěrka diferenciálu XDS

Dynamický charakter
Objevte vůz, který Vás naprosto přesvědčí o svém sportovním renomé.

Působivá záď
Podívejte se, jak difuzor podtrhuje jedinečnost a sportovní vzhled.

Vysoký výkon
Dva nové výkonné motory. Který je pro Vás ten pravý?

Vyladěný komfort
Opřete se, uvolněte se a vnímejte tu sílu.

Progresivní řízení
Řízení s variabilním převodem Vám usnadňuje ovládání vozu.

Sportovní vzhled i povaha
Je to sportovní vůz, který stojí za Vaši plnou pozornost.

Bezpečnost

Front Assistant a automatické brzdění
Poznejte svého dalšího strážného anděla. Ten společně s Vámi sleduje, co se děje před vozidlem, a může Vás tak upozornit na blížící se nebezpečí. Je schopen sám zabrzdit a tím zabránit případné nehodě nebo alespoň zmírnit její následky. 

Lane Assistant
Asistent pro udržování vozu v jízdním pruhu sleduje cestu před Vámi. Pokud zjistí, že neúmyslně vyjíždíte ze svého pruhu, informuje Vás o situaci a aktivně zasáhne, aby udržel Váš vůz v daném jízdním pruhu a tím zabránil možné nehodě.

Multikolizní brzda
Představte si, že po kolizi s ochranným zábradlím se Váš vůz odrazí zpět do jízdního pruhu, kde se může srazit s přijíždějícím vozidlem...
S multikolizní brzdou se této možnosti již nemusíte obávat.

Crew Protect Assistant
Proaktivní systém ochrany cestujících na předních sedadlech koordinuje palubní systémy tak, aby minimalizoval následky kritických dopravních situací. Systém monitoruje chování vozu, a pokud zjistí, že hrozí potenciální riziko, připraví prostor řidiče a spolujezdce na blížící se kolizi.

Driver Activity Assistant
Nechte si od svého vozu poradit - vidí věci objektivněji než vy. Asistent bdělosti řidiče Vás včas upozorňuje na zvyšující se únavu a tím Vám pomáhá zabránit vzniku možných nebezpečných situací.

Airbagy
Úkolem airbagů je zabránit kontaktu těla cestujících s pevnými součástmi vozu. ŠKODA Octavia RS může být vybavena až devíti airbagy.

Barvy nového vozu ŠKODA Octavia RS
Octavia RS Vám v rámci nabídky laků pro model Octavia přináší tři barvy určené jen pro vozy RS: Šedou Steel, metalickou barvu Zelenou Rallye a Žlutou Sprint Special. Zvolit si můžete i Černou Magic s perleťovým efektem a dále metalické laky, jako jsou Modrá Race, Stříbrná Brilliant, Šedá Platin (do září 2013), Červená Rio (od září 2013). Na výběr jsou i barvy Bílá Candy nebo Červená Corrida. 

Komfort
Intelligent Light Assistant
Tento asistenční systém automaticky obstarává přepínání tlumených a dálkových světel podle aktuální dopravní situace a zvyšuje tak bezpečnost či komfort noční jízdy.

Automatic Parking Assistant
Škrábance na zadní části vozu jsou již minulostí! Podélné i příčné parkování Vám ani Vašemu vozu již nebude dělat vrásky. S pomocí tohoto systému zvládnete i svůj nejméně oblíbený parkovací manévr překvapivě snadno.

Rozpoznávání dopravních značek
Chtěli byste mít neustále informace o omezení rychlosti a jiném dopravním značení? Nový vůz Octavia RS s tímto systémem včas rozpozná dopravní značky a zobrazí je na displeji před Vámi.

KESSY
Otvírání a zavírání dveří, startování a vypínání motoru, to vše bez použití klíče? Tento komfort Vám poskytuje systém KESSY.

Adaptive Cruise Assistant
Tempomat, který udržuje nastavenou rychlost, je velmi užitečnou výbavou na dlouhých trasách. Adaptivní tempomat je zároveň schopen se automaticky přizpůsobit rychlosti vozidla před Vámi a udržovat stále stejný odstup.

Elektricky ovládané panoramatické střešní okno
Elektricky ovládané panoramatické střešní okno pouští do Vašeho vozu slunce, mnoho světla a čerstvého vzduchu. Při jízdě budete mít pocit větší volnosti a lepší kontakt s okolím.

Sound System Canton
Systém ozvučení Canton, se zvukem nastaveným přesně na míru vozu, Vám poskytne vysokou kvalitu přehrávání Vaší oblíbené hudby.

Rádia a navigační systémy
Nová generace "infotainment" systémů s komfortním ovládáním Vám usnadní život. Nabízíme Vám přístroje s dotykovou obrazovkou, možností Bluetooth i příjmu ditigálního vysílání.